Coronarutiner; Uppdaterad information inför hösten 2020

Information om åtgärder i samband med coronaviruset inför läsåret 2020-2021

Hej i alla hem och hjärtligt välkomna till ett nytt läsår här på Heliås!

Jag hoppas att sommaren varit skön och avkopplande för er alla. Jag önskar också innerligt att våra elever ser fram emot att starta upp igen. För de allra flesta är det en skola att komma tillbaka till men för några är det alldeles nytt och det kanske känns lite läskigt. Här på skolan går vi nu och väntar och längtar efter att alla elever ska dyka upp. Några har ju redan börjat på fritids och några ligger fortfarande därhemma och har sovmorgon och sena kvällars bus.

Jag är tacksam att vi kunde hålla skolan öppen under hela vårterminen och barnen fick både undervisning och den sociala funktionen som skolan fyller, trots Covid 19 som drabbat hela världen. Fortfarande är faran inte över och vi kommer att få leva med detta och med de åtgärder som Folkhälsomyndigheten beslutat om för att begränsa smittspridning.

Här på skolan fortsätter vi att följa rekommendationerna och håller i våra bestämmelser:

Rutiner på skolan fr o m 2020-08-24:

 • Det råder fortsatt besöksförbud på skolan. Endast inbokade möten är tillåtna i skolan. Undantag för symptomfria vårdnadshavare till nya elever.

 •  För att minimera antalet besökare och därmed också risken för smittspridning ska lämning och hämtning av elever ske utanför skolan. Undantag för symptomfria vårdnadshavare till nya elever.

 • Vid feber, hosta, rinnsnuva, andningstäppa ska man vara hemma.

 • Elever och personal ska vara symptomfria i 2 dagar innan man kommer tillbaka till skolan.

 • Tvål och handsprit finns i alla klassrum. Eleverna tvättar händerna varje gång de kommer in i klassrum. 

 • Alltid handtvätt innan lunch.

 • Handsprit finns i vår entré för besökare.

 • Lunchen serveras av vår kock. Sallad fylls på lite i taget under lunchtiden.

 • Utökade desinficeringsrutiner för beröringsytor mm.

 • Rasterna är uppdelade så att inte alla elever är ute samtidigt.

 • Vi har byggt ett trädäck med bord utanför matsalen för att kunna använda som uteklassrum samt för att kunna sprida ut eleverna vid lunch och mellis.

 • Vi bedriver viss undervisning utomhus och uppmuntrar övrig utomhusvistelse och ber därför er föräldrar att skicka med kläder efter väder samt för ombyte.

 • Fritids är ute före skolstarten och även på eftermiddagen.

 • Vi uppmanar också till att minimera sociala kontakter på fritiden för att hindra smittan att spridas. Allt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Personalen hjälper barnen att få med sig kläder och väskor hem. Ring till fritids på telefonnummer 060-12 22 62 eller 073-049 52 60 när de ska skicka ut ert barn på eftermiddagen. Det kan ta en liten stund då barnen först måste städa undan efter sina aktiviteter innan de kan gå ut.

För aktuell information, se bif länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Med anledning av rådande situation vill jag informera er om att vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och håller skolan öppen fram tills andra beslut fattas samt att vi arbetar för att minska smittorisken. 

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och håller skolan öppen fram tills andra beslut fattas samt att vi arbetar för att minska smittorisken.

Tack för ett gott samarbete och förståelse för våra rutiner!

Lena Ytterström


Tillbaka till nyheter

Ansök till Heliås

Vill du att dina barn ska få en utbildning där de har möjlighet att välja sin framtid?

Ansök till Heliås Svartvik

Facebook

Läs mer om oss på Facebook.

Heliås Svartvik Facebook

Länkar till elevsidor

Fritids Förskoleklass Årskurs 1 Årskurs 2 Årskurs 3 Årskurs 4 Årskurs 5,6

© Heliås Svartvik 2021
Skapad av Owre.se