Om skolan

Heliås Sidsjö är en fristående skola med naturvetenskaplig inriktning. Skolan ligger naturnära  vid Sidsjön i södra Sundsvall.

Vi är en skola för alla barn och ungdomar mellan 6 och 16 år. Vi har för närvarande ca 320 elever på skolan.
Här går eleverna från förskoleklass till årskurs 9. I samtliga årskurser bedrivs all undervisning av ämneslärare.

Lunch och mellanmål tillagas i vårt eget kök.
Elever från förskoleklass till År 4 erbjuds fritids i våra egna lokaler. Fritidspersonalen finns också med under skoldagen.

Personalen är välutbildad och har ett stort engagemang för elevernas lärande och personliga utveckling.
Vi engagerar elever i arbetet med trygghet och trivsel via mentorsråd, elevråd samt kamratstödjare som regelbundet handleds av skolans trygghetsgrupp. När eleverna lämnar oss i årskurs 9 ska de ha goda kunskaper, god självkänsla och en stark framtidstro.

Ansök till Heliås

Vill du att dina barn ska få en utbildning där de har möjlighet att välja sin framtid?

Ansök till Heliås Sidsjön